SZABADÍTSD FEL A BENNED REJLŐ MŰVÉSZT!

Alkoss valami újat és nyerd meg az értékes nyeremények egyikét!

SZABADÍTSD FEL A BENNED REJLŐ MŰVÉSZT!

Alkoss valami újat és nyerd meg az értékes nyeremények egyikét!

SZABADÍTSD FEL A BENNED REJLŐ MŰVÉSZT!

Alkoss valami újat és nyerd meg az értékes nyeremények egyikét!

Itt a Costa Art & Craft, a kreatív alkotói pályázat!

Mi a Te alkotói mozgatórugód? Mi az a kreatív, esetleg művészi tevékenység, amiben leginkább ki tudod fejezni magad? A Costával most megmutathatod!

Arra invitálunk, hogy műfaji megkötések nélkül a kávézás által inspirálva alkoss! Fedezzük fel együtt a kávézás új dimenzióit, és a művészet, kreativitás nyelvén tegyük ezt az élményt mások számára is különlegessé!

Milyen alkotásokat várunk?

Bármit, amit a kávé vagy kávézás inspirált! Legyen az egy grafika vagy festmény, egy fotó, videó vagy animáció, egy vers, novella vagy dal, egy skicc, szkeccs vagy ruhaköltemény – bármi, ami szebbé, érdekesebbé, izgalmasabbá teszi a világunkat, mindennapjainkat!

Pályamű bármilyen alkotói eljárással, technikával, médiumban készülhet.

Mutasd meg magad! Alkoss valami újat!

Kinek szól a pályázat?​

Régóta kacérkodsz azzal, hogy megmutasd mire vagy képes, de eddig nem volt merszed, vagy éppen alkalom nem adódott? Sok éve alkotsz, de már régen, vagy soha nem mutattad meg másoknak? Zene, képzőművészet, film, irodalom, design vagy valami más – melyik a te területed? Légy kreatív, szárnyalj, alkoss és nevezz a Costa Art&Craft pályázatra, hogy tied lehessen a dicsőség és a díjak egyike!

A Costa Coffee nyílt, kreatív alkotói, művészeti pályázatot hirdet Costa Art & Craft címmel. A pályázaton részt vehetsz, ha elmúltál 18 éves, magarországi lakcímmel rendelkezel és „A KÁVÉZÁS ÉLMÉNYE – RUTIN HELYETT RITUÁLÉ” tematikában új művet alkotsz.

Határidők

Tradicionális művészeti eljárásokkal készült alkotások esetében:

2024. augusztus 31. délelőtt 10:00

Mesterséges intelligenciával (MI) készült alkotások esetében:

2024. augusztus 24. délelőtt 10:00

A pályaműveket június 10-től lehet beadni.

Eredményhirdetés előreláthatólag: 2024. október 2.

Tradicionális művészeti eljárásokkal készült alkotások esetében:

2024. augusztus 31. délelőtt 10:00

Mesterséges intelligenciával (MI) készült alkotások esetében:

2024. augusztus 24. délelőtt 10:00

A pályaműveket június 10-től lehet beadni.

Eredményhirdetés előreláthatólag: 2024. október 2.

Pályázz és nyerj!

Ha felkeltettük az érdeklődésed, nincs más teendőd, mint alkoss és töltsd fel az alkotásodat! Nagy izgalommal várjuk a beérkező pályaműveket!

A pályaműveket június 10-től lehet beadni.

A pályázat díjazása

A pályázat a hatalmas szakmai elismerés mellett értékes díjakért is folyik. Érdemes nevezni!

Best of Costa Nagydíj

bruttó 800.000.- Ft

Coca-Cola HBC
Magyarország Díja

bruttó 600.000.- Ft

Közönség Díj

bruttó 600.000.- Ft

A Mesterséges Intelligencia és Ügyesség Díja

bruttó 250.000.- Ft

A Costa Art & Craft pályázat döntőjében részt vevő pályázók között az alábbi nyereményeket sorsoljuk ki:

Barista workshop
Gávris Ivánnal,
a Coca-Cola HBC Magyarország kávészakértőjével

(6 fő)

Mittersisters
táskakészítő workshop

(6 fő)

Costa Coffee
ajándékcsomag

(10 db)

Zsűri

A szakmai feladata a shortlist összeállítása, majd a nyertes pályázat kiválasztása.

Szurcsik József

Munkácsy Mihály-díjas, Érdemes Művész, képzőművész, grafikus és festőművész

Cserhalmi Luca

Godot Kortárs Művészeti Intézet – kurátor és esztéta

Gávris Iván

a Coca-Cola HBC Magyarország kávészakértője

Czikkely Panni

formatervező művész, illusztrátor és grafikus

Mitter Anna Róza

bőrdíszműves designer, a Mittersisters alapítója

Kocsis Paulina

Fonogram-díjas énekes, zenész, dalszerző

Costa Coffee márka nagykövete

Gyakran ismételt kérdések

A Costa Coffee márka kizárólagos magyarországi forgalmazója, a Coca-Cola HBC Magyarország nyílt kreatív alkotói pályázatot hirdet Costa Art & Craft címmel, amelyre 18 év feletti személyek nevezhetnek, bármilyen alkotói, művészeti kategóriába eső saját alkotással, amelyet a “a kávézás élménye, rutin helyett rituálé” téma inspirál.

A Costa Coffee kreatív kalandra hív mindenkit, hogy a termékei által inspirálva olyasvalamit alkossanak, amivel mások fantáziáját is megmozgatják! Mi a Te alkotói mozgatórugód a mindennapokban? Mi az a kreatív, esetleg művészi tevékenység, amiben leginkább ki tudod fejezni magad? A Costa Coffee-val most megmutathatod!

A Costa Art & Craft kreatív alkotói pályázaton bárki műfaji megkötések nélkül, a kávézás által inspirálva alkothat. Arra ösztönöz, hogy együtt fedezzük fel a kávézás új dimenzióit, és a művészet, kreativitás nyelvén tegyük ezt az élményt mások számára is különlegessé.

A Costa Coffee brand idén frissíti arculatát, identitását. Célja, hogy erősebben kapcsolódjon a változó fogyasztói igényekhez. A Costa Coffee úgy látja, hogy a kávérajongók között egyre markánsabban körvonalazódik egy új fogyasztói bázis: ők a rituális művészek, akiknek mindennapjait áthatja az alkotás vágya. Legyen szó zenéről, főzésről, sportról, olvasásról vagy DIY-tevékenységekről – az élet minden területén fontos számukra az inspiráció, a teremtés képessége. Őket célozva a Costa Coffee most “A kávézás élménye – rutin helyett rituálé” tematika mentén készülő új alkotásokat vár a rituális művészek megszólításával kávé által inspirált alkotásokat díjazzanak. Így született meg a Costa Art & Craft pályázat.

A pályázati kiírásban minden információt, határidőt, szabályt és feltételt megtalálsz, ahogy a pályázat beadásának módjait és az értékelő zsűri tagjait, valamint a négy díj összegét és a további nyereményeket is!

A Costa Art & Craft pályázat kiírója a Costa Coffee márka kizárólagos magyarországi forgalmazója, a Coca-Cola HBC Magyarország Kft.

A Costa Art & Craft kreatív alkotói pályázatra 2024. június 10-től fogadunk be pályaműveket.

A mesterséges intelligenciával készített pályamunkák beadási határideje augusztus 24-e, délelőtt 10:00 óra.

A tradicionális művészeti eljárással készült alkotások beadási határideje augusztus 31., délelőtt 10:00 óra.

A pályázat eredményhirdetésére várhatóan 2024. október 2-án, a Kávé világnapja alkalmából rendezett ünnepségen kerül majd sor.

Nem, a pályázaton 18 évnél fiatalabbak még a törvényes képviselőjük útján sem vehetnek részt.

A pályázaton csak akkor tudsz részt venni, ha 2024. augusztus 31-én betöltötted a 18. életévedet.

A pályázaton akkor vehetsz részt, ha rendelkezel magyarországi lakcímmel és 2024. augusztus 31-én betöltötted a 18. életévedet.

Igen, amennyiben rendelkezel magyar adószámmal, magyarországi lakcímmel és 2024. augusztus 31-én elmúltál 18 éves. Emellett felhívjuk a figyelmed arra, hogy a pályázat nyelve magyar.

A pályázat nyelve magyar, a pályaművet pedig kizárólag magyar nyelven tudod benyújtani.

A Coca-Cola HBC Magyarország Costa Coffee-t árusító kereskedelmi partnerei, tulajdonosai, vezető tisztségviselői, munkavállalói, vagy velük munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban állók, és mindezen személyeknek a Ptk. 8:1. § (1) bek. 2. pontjában meghatározott hozzátartozói nem jogosultak sem közvetlenül, sem közvetetten részt venni a pályázaton.

A Ptk. 8:1. § (1) bekezdés 2. pontja alapján hozzátartozónak minősül a közeli hozzátartozó, az élettárs, az egyeneságbeli rokon házastársa, a házastárs egyeneságbeli rokona és testvére, és a testvér házastársa.

A pályázaton nem jogosultak sem közvetlenül, sem közvetetten részt venni a szervező vállalat tulajdonosai, vezető tisztségviselői, munkavállalói, vagy velük munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban állók, és mindezen személyek Ptk. 8:1. § (1) bek.  2. pontjában meghatározott hozzátartozói.

A Ptk. 8:1. § (1) bekezdés 2. pontja alapján hozzátartozónak minősül a közeli hozzátartozó, az élettárs, az egyeneságbeli rokon házastársa, a házastárs egyeneságbeli rokona és testvére, és a testvér házastársa.

Nincs akadálya a nevezésnek, ha a zsűritag nem a Ptk. 8:1. § (1) bek.  2. pontjában meghatározott hozzátartozó.

A Ptk. 8:1. § (1) bekezdés 2. pontja alapján hozzátartozónak minősül a közeli hozzátartozó, az élettárs, az egyeneságbeli rokon házastársa, a házastárs egyeneságbeli rokona és testvére, és a testvér házastársa.

Igen, amennyiben rendelkezel magyarországi lakcímmel és 2024. augusztus 31-én betöltötted a 18. életévedet. Művészeti végzettségtől függetlenül várjuk mindenki jelentkezését, aki szeretné megmutatni kreativitását és tehetségét egy professzionális zsűri értékelése alatt zajló alkotói versenyben.

Alkotni vágyó résztvevők jelentkezését várjuk, köztük pályakezdő művészeket is, akik rendelkeznek valamely szakirányú felsőoktatási intézményben szerzett művész diplomával, illetve a művészeti felsőoktatásban végzik jelenleg tanulmányaikat.

A pályázatra magyar adószámmal, magyarországi lakcímmel rendelkező, 18 évnél idősebb magánszemélyek nevezését várjuk, de természetesen az alkotás folyamatában többen is részt vehettek.

A Costa Art & Craft pályázatra kizárólag új és saját alkotásokat várunk, amelyek kimondottan erre a pályázatra készültek. A pályaműved nem tartalmazhat sem részben sem egészben más alkotásából elemeket. Minden nemű másolás, plágium a pályázatból való kizárást vonja maga után.

A pályázatra a costacrafts.com/palyazat weboldalon megtalálható pályázati űrlap kitöltésével tudsz jelentkezni, ahol meg kell adnod a teljes neved, e-mail címed, telefonszámod, születésed idejét, hivatalos lakcímedet, a beadandó pályamű címét, rövid leírását. A pályaművet fel kell töltened a pályázat weboldalára a meghatározott követelményeknek megfelelően. A pályázaton részt vehet minden cselekvőképes, magyarországi lakcímmel rendelkező, 2024. augusztus 31-én a 18. életévét betöltött természetes személy.

A Costa Art & Craft pályázatra bármilyen, a kávé vagy a kávézás által inspirált alkotással lehet nevezni: legyen az egy grafika vagy festmény, egy fotó, videó, vagy animáció, egy vers, novella vagy dal, egy skicc, szkeccs vagy ruhaköltemény, – bármi, ami szebbé, érdekesebbé, izgalmasabbá teszi a világunkat, szerethetőbbé a mindennapjainkat!

A Costa Art & Craft pályázaton bármely alkotói eljárással, technikával, médiumban készült művészeti alkotással részt vehetsz. Csak olyan, a kiírásban szereplő témára reflektáló, újonnan készült művészeti alkotásokat várunk, amelyek más korábbi pályázaton, szakmai bemutatón, előadáson, kiállításon még nem szerepeltek.

A pályaművek lehetnek 2D, 3D, hang, zene, szöveg és mozgás alapú, performansz, írott és verbális tartalmak, fotó és videó alkotások, külön kategóriaként részben vagy egészében mesterséges intelligencia által készített alkotások.

A mesterséges intelligencia igénybevételével készült alkotások külön kerülnek értékelésre, elválasztva minden más művészeti stílusban elkészített alkotástól.

A beadott pályaműhöz mellékelned kell egy leírást az alkotásról, amely szóközökkel együtt maximum 600 karakter hosszúságú lehet.

Pályázóként nyilatkoznod kell arról, hogy a Costa Art & Craft pályázatra beadott pályaműved új és saját alkotás, amely kimondottan erre a pályázatra készült.

Az általad beadott pályaművön nem jelenhet meg a nyugalom megzavarására alkalmas, politikai vagy erőszakos tartalom, illetve törvény vagy más jogszabály által tiltott tartalom, jelkép, szimbólum. Ezek megjelenítése a pályázó azonnali kizárását vonja maga után. A pályaműveknek az általános jó ízlés és közerkölcs íratlan szabályainak meg kell felelniük.

A pályamű nem tartalmazhat továbbá sem részben sem egészben más alkotásából elemeket. Minden nemű másolás, plágium a pályázatból való kizárást vonja maga után. Amennyiben egy pályázó pályaműve a pályázati szabályzatban meghatározott bármely okból érvénytelen a pályázó kizárásra kerülhet a versenyből. 

A pályázaton részt vehet minden cselekvőképes, magyarországi lakcímmel rendelkező természetes személy, aki 2024. augusztus 31-ig betöltötte 18. életévét. Művészeti végzettségtől függetlenül várjuk bárki nevezését, aki szeretné megmutatni kreativitását és tehetségét egy professzionális zsűri értékelése alatt zajló alkotói versenyben. A pályázaton 18 évnél fiatalabbak még a törvényes képviselőjük útján sem vehetnek részt.

A pályázat kihirdetésének időpontja: 2024. június 4.

A pályázatra 2024. június 10-től lehet beadni pályaműveket.

A Pályaművek beadási határideje:

 • Mesterséges intelligenciával (MI) készült alkotások esetében: 2024. augusztus 24. délelőtt 10:00.
 • Tradicionális művészeti eljárásokkal készül alkotások esetében: 2024. augusztus 31. délelőtt 10:00

Egy pályázó kizárólag egy pályamunkát nyújthat be, azonban a pályamű lehet egy maximum három darabból/elemből álló sorozat, amelyet a zsűri az értékelés során megbonthat.

Igen, a pályamű lehet egy maximum három darabból/elemből álló sorozat is. Ebben az esetben azonban figyelembe kell vennie a pályázónak, hogy a zsűri fenntartja a jogot arra, hogy a több részből álló alkotást megbontsa és a számára legértékesebb részt értékelje.

Egy pályázó egy alkalommal nyújthatja be a pályázatát, akár egy, akár több részből áll.

Benyújthatsz a pályázat során olyan pályaművet, amelyet részben vagy teljes egészében mesterséges intelligenciával hoztál létre, azonban ezt a pályamű benyújtásakor jelezned kell a pályázati űrlapon. A mesterséges intelligenciával készült alkotások külön kategóriában versenyeznek.

Egy pályázó csak egy művel pályázhat, egyetlen kategóriában, azonban a pályamű lehet egy maximum három darabból/elemből álló sorozat, amelyet a zsűri az értékelés során megbonthat. Amennyiben az alkotás folyamatában mesterséges intelligencia eszközt is használsz, akkor csak annak feltüntetésével, a mesterséges intelligencia kategóriában lehet pályázni.

A Costa Art & Craft pályázatra érkező pályaművek lehetnek 2D, 3D, hang, zene, szöveg és mozgás alapú, performansz, írott és verbális tartalmak, fotó és videó alkotások, külön kategóriaként részben vagy egészében mesterséges intelligencia által készített alkotások.

A pályamű benyújtása a CostaCrafts.com/palyazat weboldalon található pályázati űrlapon az alábbi formátumok valamelyikében lehetséges:

 • kép (jpg, jpeg, png, gif) – max 15 MB
 • videó (mp4, avi, mov, wmv, mpg vagy mpeg) – max 4 GB, hossza maximum 90 mp.
  Az elkészült videót fájlmegosztó szolgáltatással (Pl. WeTransfer, Google Drive, Toldacuccot) létrehozott link megadásával kell benyújtani a Pályázati Űrlapon.
 • hanganyag (mp3) – max 25 MB, hossza maximum 90 mp
 • szöveg – szóközökkel együtt maximum 10,000 karakteres
 • dokumentum (doc, docx, txt, rtf, pdf, odt). A javasolt formátum: Aptos font, 12-es betűméret, 1,15 méretű többszörös sorközzel

Amennyiben nem digitális alkotást nyújtasz be (például performance, slam stb.), abban az esetben a pályaművet megfelelő részletességgel bemutató kép vagy videó formátum feltöltése kötelező a fentebb felsorolt követelményeknek megfelelően.

A pályázat beadása során a pályamű mellé mellékelned kell egy leírást az alkotásodról, amely szóközökkel együtt maximum 600 karakter hosszúságú lehet.

A pályaművet a CostaCrafts.com/palyazat weboldalon található pályázati űrlapon keresztül nyújthatod be.

A videó paraméterei:

 • formátum: mp4, avi, mov, wmv, mpg vagy mpeg
 • méret: maximum 4 GB
 • hossz: maximum 90 másodperc

Az elkészült videót fájlmegosztó szolgáltatással (Pl. WeTransfer, Google Drive, Toldacuccot) létrehozott link megadásával nyújtsd be a pályázati űrlapon.

Amennyiben nem digitális alkotást nyújtasz be, abban az esetben a pályaművet megfelelő részletességgel bemutató kép vagy videó formátum feltöltése kötelező a követelményeknek megfelelően.

A beadás során a pályaművedhez mellékelned kell egy leírást az alkotásodról, amely szóközökkel együtt maximum 600 karakter hosszúságú lehet.

A beadott pályamű mellé a pályázónak mellékelnie kell egy leírást az alkotásáról, amely szóközökkel együtt maximum 600 karakter hosszúságú lehet. Ez a leírás tömören és érthetően bemutatja az alkotás lényegét, technikáját és célját, ami segíthet a zsűrinek jobban megérteni és értékelni a művet. Röviden bemutathatod az alkotás mögötti ötletet vagy üzenetet, ismertetheted az alkotás elkészítéséhez használt technikát és anyagokat, a pályamű formai és tartalmi elemeit, és mindazt, amit fontosnak tartasz elmondani az alkotásról.

Kérjük vedd fel velünk a kapcsolatot a [email protected] e-mail címen, ahol hétfőtől péntekig 9 és 17 óra között dolgozzuk fel az üzeneteket.

A pályaműveket benyújtó pályázók között a következő díjak kerülnek kiosztásra:

 • Costa Art & Craft – Best of Costa Nagydíj: a zsűri által kiválasztott művészi alkotásként benyújtott pályamű alkotója bruttó 800,000 Forint pénzjutalomban részesül (e díj esetében a zsűri fenntartja a jogot megosztott díj kiadására)
 • Costa Art & Craft – Coca-Cola HBC Magyarország Díja: a vállalat által kiválasztott pályamű alkotója bruttó 600,000 forint pénzjutalomban részesül
 • Costa Art & Craft – Közönség Díj: a közönség által kiválasztott művészi alkotás pályamű alkotója bruttó 600,000 Forint pénzjutalomban részesül
 • Costa Art & Craft – A Mesterséges Intelligencia és Ügyesség Díja: a közönség által kiválasztott mesterséges intelligencia kategóriában induló pályamű alkotója – bruttó 250,000 Forint pénzjutalomban részesül

 

A pályázaton pályaművet benyújtó valamennyi pályázó között az alábbi nyereményeket sorsoljuk ki:

 • Barista workshop Gávris Ivánnal, a Coca-Cola HBC Magyarország kávészakértőjével (6 fő)
 • Mittersisters táskakészítő workshop (6 fő)
 • Costa Coffee ajándékcsomag (10 db)

Amennyiben a pályázó díjazott lett és pénzjutalmat kap, akkor az alkotás beadása során a pályázat weboldalán megadott e-mail címen vesszük fel a kapcsolatot a nyertessel, akinek a válasz e-mailben meg kell adnia adószámát, és azt a bankszámlaszámot, amelyre a nyeremény utalását kéri. A nyeremények másra át nem ruházhatók, kedvezményre nem válthatók.

Nyertesként pénzjutalmat kizárólag utalás útján tudod átvenni.

A zsűri a mesterséges intelligenciával készített alkotások shortlistjét várhatóan szeptember 4-én állítja össze. Az ezt követő napon a mesterséges intelligenciával készített döntős alkotások listáját a Costa Coffee márka Instagram oldalán és a pályázat weboldalán hirdetjük ki.

A hagyományos művészeti eljárással készített alkotások shortlistjét a zsűri várhatóan szeptember 12-én állítja össze, majd a következő napon a döntős alkotások listáját a Costa Coffee márka Instagram oldalán és a pályázat weboldalán hirdetjük ki.

Amennyiben nem digitális alkotást nyújtasz be, abban az esetben a pályaművet megfelelő részletességgel bemutató kép vagy videó formátum feltöltése kötelező a pályázati kiírásban követelményeknek megfelelően.

Magára a fizikai alkotásra először a pályázat eredményhirdetésekor lesz szükség (várhatóan 2024. október 2.). Amennyiben a pályamunkád a döntős alkotások közé kerül, a lebonyolítók felveszik veled a kapcsolatot a nevezés során megadott e-mail címen az alkotás szállításával kapcsolatban.

A pályázó az alkotása (vagyis a pályaműve) feltöltésével kifejezetten kijelenti és szavatolja, hogy az általa feltöltött mű a saját alkotása. Amennyiben szervezővel szemben harmadik személy jogai, szerzői jogai megsértése miatt kártérítési vagy bármilyen egyéb igénnyel lép fel, a pályázó köteles a szervezőt ezen igények alól haladéktalanul és teljeskörűen mentesíteni, a kártérítésként vagy egyébként fizetett összeget a részére haladéktalanul megtéríteni.

Tervezzük, hogy a döntőbe bekerülő pályaműveket részben vagy egészében a zárórendezvényen kiállítjuk és bemutatjuk. Egyúttal a szervező fenntartja a jogot, hogy a későbbiekben a 4 díjazott pályamunkát egy pop-up kiállítás keretében külön bemutatja a nyilvánosság számára.

Pályázóként a pályamű benyújtásával egyidejűleg hozzájárulást adsz, hogy amennyiben az alkotás a zsűri döntése értelmében kiválasztásra kerül, a pályamű jogdíjmentesen közzétételre kerüljön a szervező által megjelölt oldalakon, illetve helyszíneken. Emellett területileg korlátlan, de időben korlátozott, 2025. december 31-ig tartó jogdíjmentes használati jogot biztosítasz pályázóként a szervezőnek a pályaműre, amennyiben az a második fordulóba, azaz a shortlistre kerül.  A fent leírt időn túli marketing célú felhasználásáról a szervező további megállapodást köthet a pályázat döntős pályázóival és a nyertesekkel.

Azzal, hogy pályázóként elfogadod a Pályázati Szabályzatot, hozzájárulsz ahhoz is, hogy a szervező a feltöltött pályaművet határozott ideig (2025. december 31-ig) korlátozás nélkül felhasználja a saját külső és belső kommunikációs felületein.

Pályázóként a saját alkotásodat a közösségi szabályok figyelembevételével megoszthatod a saját csatornáidon és közösségi média felületeiden. Ajánlott a pályázat hashtagjeinek használata: #CostaCoffee #CostaArt #CostaCraft #CostaArtandCraft #inspiráció #alkossvalamiújat #alkossvalamiujat

A pályázóknak figyelembe kell venniük, hogy az itt beérkező tetszésnyilvánítások nem számítanak szavazatnak és nem befolyásolják, hogy egy alkotás bekerül-e a shortlistre.

A pályaművek értékelésének első fordulójában a zsűri kiválasztja azokat a legjobb művészeti eljárással, illetve mesterséges intelligenciával készített alkotásokat, amelyek a pályázat döntőjébe kerülnek. A művészeti eljárással készült és a mesterséges intelligenciával készített alkotások shortlisjeire, vagyis a pályázat döntőjébe legfeljebb 30-30 pályamű kerülhet.

A mesterséges intelligencia felhasználásával készült döntős alkotások listáját várhatóan szeptember 5-én, a tradicionális művészeti eljárásokkal készült döntős alkotások listáját pedig várhatóan szeptember 13-án hirdetjük ki a Costa Coffee márka Instagram oldalán és a pályázat weboldalán. Az időpontok változtatási jogát fenntartjuk.

A döntőbe jutókat a pályázat weboldalán, a pályázati űrlap kitöltésekor megadott e-mail címen tájékoztatjuk arról, hogy pályaműveik bejutottak a pályázat második fordulójába.

Természetesen igen, ugyanakkor a közönségszavazásba csak azok a voksok számítanak majd bele, amelyek a Costa Coffee márka Instagram oldalára érkeznek, az ott közzétett alkotások posztjaira.

A beküldési határidőt követően a zsűri kiválasztja azokat a legjobb művészeti eljárással és mesterséges intelligenciával készített alkotásokat, amelyek a pályázat döntőjébe kerülnek. A művészeti eljárással készült és a mesterséges intelligenciával készített alkotások shortlistjeire, vagyis a pályázat döntőjébe legfeljebb 30-30 pályamű kerülhet.

 

A második fordulóba került pályaművek a pályázat weboldalán és a Costa Coffee márka Instagram oldalán lesznek láthatók, utóbbi platformon lehet majd szavazni a posztok kedvelésével.

A pályaművek a beadási határidőt követően a zsűri elé kerülnek, akik ekkor kiválasztják azokat a legjobb művészeti eljárással és mesterséges intelligenciával készített alkotásokat, amelyek a pályázat döntőjébe kerülnek. A művészeti eljárással készült és a mesterséges intelligenciával készített alkotások shortlistjeire, vagyis a pályázat döntőjébe legfeljebb 30-30 pályamű kerülhet.

A második fordulóba került pályaművek a pályázat weboldalán és a Costa Coffee márka Instagram oldalán lesznek láthatók.

A zsűri tagjai:

 • Szurcsik József – Munkácsy Mihály-díjas, Érdemes Művész, képzőművész, grafikus és festőművész
 • Cserhalmi Luca – Godot Kortárs Művészeti Intézet – kurátor és esztéta
 • Gávris Iván – a Coca-Cola HBC Magyarország kávészakértője
 • Czikkely Panni – formatervező művész, illusztrátor és grafikus
 • Mitter Anna Róza – bőrdíszműves designer, a Mittersisters alapítója
 • Kocsis Paulina – Fonogram-díjas énekes, zenész, dalszerző (tiszteletbeli zsűritag)
 •  

A zsűri értékelésének szempontjai:

 • A benyújtott pályamű kapcsolódása a pályázati kiírásban szereplő témához
 • A pályamű újszerű, kreatív módon mutassa be a kávé, az inspiráció és a művészet kapcsolatát
 • A pályázó használja-e a kávé jegyeit vagy elemeit pályaművében
 • A pályamunka kreativitása, újszerűsége, a témához való kapcsolódása, művészi értéke és kvalitásai alapján

Természetesen igen. A pályázaton részt vehet minden cselekvőképes, magyarországi lakcímmel rendelkező 18. életévét betöltött természetes személy művészeti végzettségtől függetlenül, aki szeretné megmutatni kreativitását és tehetségét egy professzionális zsűri értékelése alatt zajló alkotói versenyben. A pályázaton 18 évnél fiatalabbak még a törvényes képviselőjük útján sem vehetnek részt.

Természetesen igen. A pályázaton részt vehet minden cselekvőképes, magyarországi lakcímmel rendelkező 18. életévét betöltött természetes személy művészeti végzettségtől függetlenül, aki szeretné megmutatni kreativitását és tehetségét egy professzionális zsűri értékelése alatt zajló alkotói versenyben. A pályázaton 18 évnél fiatalabbak még a törvényes képviselőjük útján sem vehetnek részt.

A pályázattal kapcsolatos kérdések esetén írj nekünk [email protected] e-mail címre, ahol hétfőtől péntekig 9 és 17 óra között dolgozzuk fel az üzeneteket.